torsdag 26 april 2012

Pizza

Jag är en pizzaälskare av alla sorter men min absoluta favorit är pizza med prosciutto och rucola och såklart skall den vara hemgjord!
När jag lagar pizza älskar jag när degen är extra tunn, för att få den tunn måste man ha en bra deg som inte far sönder! Hemligheten med att få en bra deg är att arbeta med degen före den skall börja jäsa!

Till 4 stora tunna pizzor:
50 g torr jäst2 tsk socker1 tsk flingsalt0.5 dl olivolja3 dl ljummet vatten5 dl vetemjöl

1. Börja med att blanda mjölet,jästen,sockret och saltet
2. Blanda vatten och olivolja
3. Gör en liten grop i mjölblandningen och häll lite vatten åt gången, när det börjar bli en degklump när du blandar tillsätter du alltid lite mer tills degen är en slät klump. Om degen är degig kan du alltid tillsätta mer mjöl. Knoda degen i 15 minuter för att få det bästa resultatet, sätt sedan en kökshanduk på skålen och låt stå och jäsa i ca 30 minuter.

Ingredienser till ellens favorit pizza:
prosciutto skinka
riven pizza ost
tomatsås
rucola



 1.Sätt ugnen på 250 grader och sätt i plåtarna i ugnen för att få ett knaprigt botten på pizzan.
 2.När degen har jäst är det för dig att börja kavla ut degen. 
 3.Dela degen i 4 delar och kavla till 4 tunna pizzor. Nu kan du välja vad du vill ha på din pizza.
Om du vill göra prosciutto pizzan så skall du sätta tomatsås, skinkan och osten på pizzan. Ta ut plåtarna från ugnen och för pizzan in i ugnen. Denna tunna pizza behöver bara vara 5-10 minuter inne i ugnen!
Tag ut pizzan och sätt rucola på.




1 kommentar:

  1. elleeen jag blir hungriiiiiiig av dehä... du får nån gång laga pizza ti mej , tack <3

    SvaraRadera