tisdag 19 juni 2012

Morotskaka

Morotskaka är en av mina favorit kakor. Bakade en morotskaka till Nicoles födelsedag. Har testat fler olika recept men gillar mest morotskaka med lite kardemumma smak, denna kaka går lätt att blanda ihop men skall gräddas i ugnen en ganska lång stund i lite lägre värme, här kommer mitt favorit recept!

Chokladtexten är gjord av hushållschoklad och smör som jag sedan har satt i frysen för att stelna.
Du behöver:
3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 4 1/2 dl rivna morötter

  • Frosting:
    • 60 g mjukt smör

    • 4 dl florsocker

    • 1 tsk vaniljsocker

    • 100 g philadelphiaost

    • 1 tsk kallt vatten


  • Vispa ägg och socker pösigt, blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt i. Tillsätt sedan rapsoljan och de rivna morötterna, svårare än så är det inte. Grädda kakan i 150 grader i ca 50 minuter.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar