tisdag 10 april 2012

Getostsallad

I min familj så äter vi ofta sallad, bara en stor sallad med massor smått och gått i eller sedan bara en sallad vid sidan av huvudrätten. Idag blev det en stor getotsallad med olikaslags salladsorter, nötter, tomat, avokado och gätost. För att få smaken fram i en sallad så skall man alltid strö över lite socker, och använda en bra sorts olivolja, i sallader passar det ofta bra med en olivolja som innehåller lite citron.

Du behöver:
Salladsblad
körsbärstomater
avokado
pinjenötter
Gätost

Börja med att steka nötterna så att de får en fin brun färg, ett tecken på att man skall ta bort nötterna från den heta pannan är att det börjar "poxa" lite grann.
När du har nötterna är färdiga kan du skära körsbärstomaterna, avokadon och getosten.
Nu kan du ta fram en salladskål och sätta i salladsbladen och strö på lite socker och skvätta lite olivolja. 
Du får en bra smak på tomaten om du häller på lite balsamico, nu kan du sätta avokadon, tomaterna och nötterna på salladen.

Sista skedet är att steka getosten. Sätt osten i pannan och sätt lite honung på osten, honung och getosten ger en underbar smak. Du kan också strö på några pinjenötter som dekoration. När osten börjar smälta( så som på bilden) så är den färdig, då är det bara att sätta på salladen och servera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar